SOSTENIBILITAT A ROSES

COMPROMÍS AMB LA SOSTENIBILITAT

Roses és una població compromesa amb la sostenibilitat turística. Des de l’Ajuntament de Roses s’està treballant per una transformació de la destinació turística gràcies a un programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació amb 17 projectes destinats a la transició verda i sostenible, a l’eficiència energètica, a la transició digital i a la millora de la seva competitivitat.

LA CETS

La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és una eina de gestió pràctica definida per la Federació Europarc que ajuda als espais naturals protegits a millorar contínuament en el desenvolupament de l’activitat turística, tenint en compte les necessitats del medi ambient, la població local, les empreses turístiques locals i les necessitats de turistes i visitants.

Roses forma part dels 8 municipis (Cadaqués, Llançà, el Port de la Selva, Palau-saverdera, Pau, Selva de Mar i Vilajuïga) que conformen l’àmbit del Parc Natural.

L’any 2017 el Parc Natural de Cap de Creus va iniciar el procés participatiu amb representants d’entitats publiques, associacions i empreses del territori per treballar per fomentar el turisme de manera sostenible seguint els principis de la CETS. Cap de Creus va obtenir la certificació el 2020, per un període de 5 anys, i que renovarà al 2024.

L’Associació d’Empresaris de Roses és una de les entitats que participa activament juntament amb l’Ajuntament en el projecte de la CETS.

DESCOBREIX-NOS AMB RESPONSABILITAT

Respecta l’entorn natural i sigues responsable amb els entorns naturals i la protecció del medi ambient.
Descobreix la població i el territori amb bicicleta, transport públic o a peu. Mou-te de forma responsable.
Compra al comerç local.
Consumeix productes locals i de proximitat.
Coneix la cultura, costums i tradicions dels rosincs.

SEGELL CUIDEM ROSES

El segell Cuidem Roses és una iniciativa creada per l’Associació Empresaris de Roses amb l’objectiu de complir amb un repte que vol situar Roses en la direcció cap a la sostenibilitat real i efectiva.

Són aquelles les empreses distingides amb aquest segell que tenen la voluntat de continuar duent a terme bones pràctiques sostenibles en els seus establiments en tres àmbits importants: economia, societat i medi ambient. Són bones pràctiques sostenibles que es traslladen no sols a la gestió dels diferents sectors empresarials, sinó que es perceben per la clientela a través de servei i els productes oferts.

OBJECTIUS:

  1. Crear un desenvolupament turístic sostenible i responsable de la destinació.
  2. Treballar perquè l’activitat econòmica de les empreses sigui compatible amb el respecte al medi ambient, generi una economica sostenible i vetlli pel benestar de la societat en general i la població local.
  3. Animar a les empreses que cada vegada siguin més conscients de la importància de la sostenibilitat.

EMPRESES AMB EL SEGELL:

Sk kayak

Grop Audiovisuals

Pescadors de Roses

Grup d’Esports Nàutics

Restaurant Cal Campaner

Platges de Roses

PER QUÈ OBTENIR EL SEGELL CUIDEM ROSES?

1.Visibilitat d’empresa sostenible i responsable.

2.Generar confiança al visitant.

3.Reforçar el teu compromís amb el territori.

Informa-te’n!