Gravel Roses – Aiguamolls de l'Empordà

Gravel Roses – Aiguamolls de l'Empordà

Tipus: Gravel
Sentit de gir: Horari
Distància: 43 km
Durada: 4h
Desnivell positiu acumulat: 70 m
Desnivell negatiu acumulat: 70 m

Dificultat: 1/3

Descripció:

Aquesta ruta amb inici a Roses és ideal per visitar i tenir una visió global del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. El traçat suau coincideix en gran part, amb la Ruta dels Estanys i, parcialment, amb la ruta cicloturística Pirinexus, de manera que trobarem d’altres ciclistes en sentit d’anada o tornada.

Passarem per nuclis urbans integrats dins del parc, alguns d’ells ben particulars i originals, com Empuriabrava o Castelló d’Empúries. Travessarem pedalant el riu Muga i espais oberts entre estanys, alguns d’ells equipats amb aguaits per observar la fauna. Abans d’arribar a la meitat del recorregut, passarem pel Cortalet, on hi ha el centre d’informació del parc, i seguirem fins a trobar el camí de les Llúdrigues, tocant la vora del riu Fluvià.

 

PRECAUCIONS

  • Fem algun tram curt de carretera asfaltada, amb molt poca intensitat de vehicles. Tot i així, cal extremar les precaucions.
  • Alerta a Empuriabrava si s’agafa el carril bicicleta: quan s’arriba a les rotondes des del costat esquerre, cal vigilar i potser pujar a les voreres, ja que hi ha cotxes que envaeixen el carril bici.

*Informació cedida per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses