Roses - Cap de Creus

Roses - Cap de Creus

Tipus: Carretera
Sentit de gir: Anti-horari
Distància: 47 km
Durada: 2h 45
Desnivell positiu acumulat: 829 m
Desnivell negatiu acumulat: 829 m
Ports principals: Sant Pere de Rodes (Pendent mitjà del 6,9% – Pendent màxim del 19%)

Dificultat: 2/3

 

Descripció:

Aquesta ruta concentra, en pocs quilòmetres, la descoberta de l’espectacular entorn de Roses, amb la combinació de ports curts però molt panoràmics i el pas pels principals enclavaments del Parc Natural del Cap de Creus.

Opcionalment, al pas pel coll de Perafita, és molt recomanable una visita a Cadaqués i al mateix enclavament del cap de Creus –punt més oriental dels Pirineus i de tota la península Ibèrica–, però requereix disposar de més temps i fer uns 70 km i un desnivell de 1.300 m, aproximadament.

En temporada de vacances i en caps de setmana, es recomana sortir aviat al matí per evitar el trànsit a la pujada al coll de Perafita, sobretot si es vol anar fins al far del cap de Creus.

El sector del Port de la Selva a Vilajuïga és magnífic, tant esportivament com paisatgísticament. El final de la ruta no presenta desnivells i permetrà gaudir de les vistes obertes a la plana empordanesa en un itinerari on solament cal estar atents perquè la carretera pot tenir un flux de trànsit important i els vehicles poden circular-hi a certa velocitat.

 

PRECAUCIONS

  • Carretera de muntanya amb revolts tancats. No hi ha voral.
  • Compte a aturar-vos als vorals.
  • Graveta fina al ferm de la baixada cap a Vilajuïga.
  • Carretera de Cadaqués força transitada en la primera part fins al coll de Perafita.
  • Trànsit a l’estiu molt més acusat.

*Informació cedida per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses