El passat 7 i 8 de setembre es tractava de donar a conèixer des del meu punt de vista la zona, el turisme, les activitats, la gastronomia, etc. I com si fos un foraster, vaig arribar a Roses, on havia de passar dos dies amb diverses activitats. La Mireia i la Isabel de l’associació em van acompanyar per deixar les meves coses a l’Hotel. En aquest cas, vaig estar a l’Hotel Vela, situat a primera línia de mar, amb una habitació que oferia unes vistes magnífiques d’una de les badies més boniques del món.

La següent activitat se centrava cap al BULLI1846, cala Montjoi, l’emblemàtic Bulli, reconvertit ara en museu, el qual és un espai per a reflexionar sobre el coneixement, la innovació i la història del Bulli. Molts podeu pensar, “visitar un restaurant tancat fa temps, potser no és molt atractiu”, errada, el Bulli Museu ofereix una immersió en la revolució culinària que Adrià va liderar. El seu objectiu principal és ser un centre d’innovació i coneixement, on es fusionen ciència, art i gastronomia

I parlant de cuina, tocava dinar, al Restaurant Sodemar, en el mateix port esportiu, un restaurant distingit amb el segell Gastronomia d’Origen ja que destaca per una cuina amb productes de proximitat. Uns calamarsets, un excepcional arròs i un bon postre de la casa, tot acompanyat amb un bon vi D.O Empordà, genial i bon profit!

A la tarda l’excursió a Puig Rom amb el tren, el Tren Turístic Cultural Roses Exprés, una forma única de visitar Roses, la seva Badia des d’una altra perspectiva, a part també es pot veure la història mil·lenària de Roses i els seus punts d’interès històric i cultural, narrats amb àudio dins el viatge.

El Tren Turístic Cultural Roses Exprés, ofereix diferents recorreguts programats per veure Roses i el seu entorn més emblemàtic. 

El vespre em tocava conèixer un altre restaurant distingit amb el segell Gastronomia d’Origen, el Restaurant la Bodega. No va ser menys, un bon producte de qualitat i proximitat, una experiència gastronòmica excepcional, amb l’Arturo i el seu equip com a amfitrions. Per començar una deliciosa carxofa confitada amb sobrassada i mel, seguida d’una anxova artesanal de la zona. 

Després, vaig gaudir d’un pop a la gallega amb cruixent de cansalada, i com no, les famoses gambes de Roses, un escamarlà partit va ser un espectacle per als sentits, i per a rematar, un postre de la casa que era absolutament deliciós. 

Com podeu veure, les imatges valen més que mil paraules escrites!”

L’endemà tocava anar a l’aigua, viatge amb catamarà, Magic Catamarans, concretament l’excursió que va fins el Cap de Creus, sortida des del moll dels Ginjolers, al centre de Roses, navegació entre Roses i Cadaqués amb les seves cales solitàries vorejades de pins i bruscos penya-segats fins a Cap de Creus, passant per Cadaqués i Port Lligat, vaig gaudir de l’espectacular costa rocosa del Cap de Creus.

Parada, un bany en aigües cristal·lines, barbacoa i tornada.

Quedaran pendents altres excursions que s’organitzen des del Magic Catamarans, com el seu conegut Sunset.

I amb l’arribada del Catamarà a l’espigó de Roses, acabava la meva visita, amb la meva cara d’un vermell tomàquet a punt per fer gaspatxo o directament quètxup, a causa d’oblidar-me, pobre de mi, de la crema solar, sort que va compensar el fil musical, disco dels anys 80, per rememorar els meus anys gloriosos els caps de setmana, si amics, una ja va per edat de fòssil, que hi farem.

Moltes gràcies per aquesta oportunitat d’explorar Roses de manera tan única.